هر آنچه در مورد کامپیوتر

اینترنت . کامیوتر

هر آنچه در مورد کامپیوتر

اینترنت . کامیوتر

انواع خطوط ارتباطی

PSTN: منظور از آن شبکه مخابراتی عمومی می باشد. (Public Switched Telephone Network) خطوط آنالوگ معمولی: منظور از این خطوط همان خطوط تلفنی معمولی می باشد. نرخ انتقال Data  توسط این خطوط حداکثر  33.6Kb/s می باشد. استفاده از این خطوط برای اتصال به اینترنت در کشورمان بسیار رایج می باشد.
T1: نام خطوط مخابراتی مخصوصی است که در آمریکا و کانادا ارائه می شود. بر روی هر خط T1  تعداد  24  خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود. هر خط T1  می تواند حامل 1.5Mb/s  پهنای باند باشد.
E1: نام خطوط مخابراتی مخصوصی است که در اروپا و همچنین ایران ارائه می شود. بر روی هر خط E1  تعداد  30  خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود. هر خط E1  می تواند حامل 2Mb/s پهنای باند باشد. خطوط E1  نمی توانند همزمان هم Dialin  باشند و هم Dialout.
در حال حاضر برخی از شرکتها و سازمانهای خصوصی در ایران از E1  برای ارتباط تلفنی خود استفاده می کنند که مشخصه این سیستم  8  رقمی بودن شماره های این سازمانهاست.
ISDN: اساس طراحی تکنولوژی ISDN  به اواسط دهه  80 میلادی باز میگردد که بر اساس یک شبکه کاملا دیجیتال پی ریزی شده است .در حقیقت تلاشی برای جایگزینی سیستم تلفنی آنالوگ با دیجیتال بود که علاوه بر داده های صوتی ، داده های دیجیتال را به خوبی پشتیبانی کند. به این معنی که انتقال صوت در این نوع شبکه ها به صورت دیجیتال می باشد . در این سیستم صوت ابتدا به داده ها ی دیجیتال تبدیل شده و سپس انتقال می یابد .
ISDN  به دو شاخه اصلی تقسیم می شود . N-ISDN  و B-ISDN . B-ISDN  بر تکنولوژی ATM  استوار است که شبکه ای با پهنای باند بالا برای انتقال داده می باشد که اکثر BACKBONE  های جهان از این نوع شبکه برای انتقال داده استفاده می کنند ( از جمله شبکه دیتا ایران ) .
نوع دیگر B-ISDN  یا ISDN  با پهنای باند پایین است که برای استفاده های شخصی طراحی شده است . در N-ISDN دو استاندارد مهم وجود دارد. BRI  و PRI  . نوع PRI  برای ارتباط مراکز تلفن خصوصی (PBX) ها با مراکز تلفن محلی طراحی شده است . E1  یکی از زیر مجموعه های PRI  است که امروزه استفاده زیادی دارد . E1  شامل سی کانال حامل (B-Channel) و یک کانال برای سیگنالینگ ( D-Channel) میباشد که هر کدام  64Kbps  پهنای باند دارند .
بعد از سال 94  میلادی و با توجه به گسترش ایتنرنت ، از PRI ISDN  ها برای ارتباط ISP  ها با شبکه PSTN  استفاده شد که باعث بالا رفتن تقاضا برای این سرویس شد. همچنانکه در ایران نیز ISP  هایی که خدمات خود را با خطوط E1  ارایه می کنند روز به روز در حال گسترش است .
نوع دیگر ISDN، BRI است( نوعی که در کیش از آن استفاده شده ) که برای کاربران نهایی طراحی شده است. این استاندارد دو کانال حامل  64Kbps  و یک کانال برای سیگنالینگ با پهنای باند  16kbps  را در اختیار مشترک قرار می دهد .این پهنای باند در اواسط دهه 80 میلادی که اینترنت کاربران مخصوصی داشت و سرویسهای امروزی همچون HTTP ، MultiMedia ، VOIP  و .... به وجود نیامده بود ، مورد نیاز نبود همچنین برای مشترکین عادی تلفن نیز وجود یک ارتباط کاملا دیجیتال چندان تفاوتی با سیستمهای آنالوگ فعلی نداشت.
به همین جهت صرف هزینه های اضافی برای این سرویس از سوی کاربران بی دلیل بود و به همین جهت این تکنولوژی استقبال چندانی نشد . تنها در اوایل دهه  90  بود که برای مدت کوتاهی مشترکین ISDN  افزایش یافتند . پس از سال  95  نیز با وجود تکنولوژیهایی با سرعتهای بسیار بالاتر مانند ADSL  که سرعتی حدود 8Mb/s  برای دریافت و  640Kb/s  را برای دریافت با هزینه کمتر از ISDN  در اختیار مشترکین قرار میدهد ، انتخاب ISDN  از سوی کاربران عاقلانه نبود.
در حقیقت می توان گفت که ISDN BRI  تکنولوژی بود که در زمانی به وجود آمد که نیازی به آن نبود و زمانی که به آن نیاز احساس می شد ، با تکنولوژیهای جدید تری که سرعت بالاتر و قیمت بیشتر داشتند جایگزین شده بود .
Leased Line  یا Digital Subscriber Line  یا DSL  : خطی است که بصورت نقطه به نقطه دو محل را به یکدیگر متصل می کند که از آن برای تبادل Data  استفاده می شود. این خط دارای سرعت بالایی برای انتقال Data  است. نکته قابل توجه این که در دو سر خط Leased  باید مودمهای مخصوصی قرار داد.
خط Asynchronous Digital Subscriber Line  یا ADSL  : همانند خطوط DSL بوده با این تفاوت که سرعت انتقال اطلاعات آن بیشتر است.
Wireless: یک روش بی سیم برای تبادل اطلاعات است. در این روش از آنتنهای فرستنده و گیرنده در مبدأ و مقصد استفاده می شود. این آنتنها باید رو در روی هم باشند. برد مفید این آنتنها بین  2  تا  5  کیلومتر بوده و در صورت استفاده از تقویت کننده تا  20  کیلومتر هم قابل افزایش است. از نظر سرعت انتقال Data  این روش مطلوب بوده اما بدلیل ارتباط مستقیم با اوضاع جوی و آب و هوایی از ضریب اطمینان بالایی برخوردار نیست.
برگرفته از : http://forum.majidonline.com/

راه اندازی شبکه

 

اگر در محیط کار یا منزل خود با بیش از یک کامپیوتر سروکار دارید احتمالا به فکر افتاده اید که آنها را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کوچک کامپیوتری راه بیا ندازید .
با اتصال کامپیوتر ها به یکدیگرمیتوانید چاپگرتان را بین همه انها به اشتراک بگذارید از طریق یکی از کامپیوتر ها که به اینترنت وصل است بقیه را نیز به اینترنت متصل کنید از هر یک از کامپیوتر ها به فایل های خود از جمله عکس ها اهنگ ها و اسنادتان دسترسی پیدا کنید به بازی هایی بپردازید که نه چند بازیکن با چند کامپیوتر نیاز دارند
وبلاخره این که که خروجی وسایلی چون DVD PLAYER یا وب کم را به سایر کامپیوتر ها ارسال کنید .
در این مقاله صمن معرفی روش های مختلف اتصال کامپیوتر ها به یکدیگر انخام تنضیمات دستی را برای بهره بردن از حد اقل مزایای یک شبکه کامپیو تری به شما نشان می دهیم .
ذکر این نکته هم لازم است که قسمت اصلی این مقاله به نصب نرم افزار اختصاص دارد اما در انتهای مطلب در خصوص ساختار شبکه و مسائل فیزیکی ان هم توضیهاتی داده ایم

روشهای اتصال:
برای اثصال کامپیوتر هایی که در فاصله ای نه چندان دور از یکدیگر قرار دارند راههای مختلفی وجود دارد که عبارتند از :
سیم کشی دیتا به صورت تو کار در حین ساخت ساختمان که امروز بسیار متداول است .
ذر این روش همان گونه که برای برق ساختمان از قبل نقشه می کشند و مثلا جای کلید ها و پریز ها را مشخص می کنند برای شبکه کامپیوتری هم نقشه کشی و سیم کشی می کنند .
قرار دادن سیم ها در کف اتاق و اتصال کامپیوتر هایی که در یک اتاق قرار دارند .
استفاده از فناوری بی سیم
ساتفاده از سیم کشی برق داخل ساختمان
استفاده از سیم کشی تلفن داخل ساختمان

هر یک روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما برای به اشتراک گذاشتن چاپگر فایل ها و اینتر نت باید کامپیوتر ها را به نحو صحیح و مناسبی تنظیم و آماده کنید و فرق نمی کند که کدام روش را انتخاب کرده باشید
به همین دلیل کار را از همین نقطه شروع می کنیم از آنجا که ویندوز های اکس پی و 98 پر استفاده ترین ویندوز ها در منازل و دفاتر کوچک هستند نحوه اشتراک گذاری منابع در این دو ویندوز را مورد بحث قرار می دهیم هر چند مورد سایر ویندوز ها مفاهیم تغییر نمی کند
گام های اولیه :
برای راه اندازی شبکه در منزل خود این سه کار را باید انجام دهیم :
1انتخاب فناوری مناسب شبکه که مورد نظر ما در این مقاله اترنت استاندارد است
2خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار، که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوتر ها و یک هاب – سوییچ است
3تنظیم و آماده سازی سیستم ها به نحوی که بتوانند همدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند

از این سه مرخله قدم سوم از همه مهم تر است .
ویندوز اکس پی قسمتی به نام NETWORK SETUP WIZARD دارد که تنظیمات شبکه را برای شما انجام می دهد .
به غیر از این متخصصان هستند که در ازای دریافت دستمزد ، شبکه شما را در محل راه می اندازند .
نام گذاری کامپیوتر ها به اشتراک گذاشتن چاپگر ها فایل ها و اتصالات اینترنتی ،اساسی ترین کارهایی هستند که این افراد برای شما انجام می دهند .
اما اگر با مشکلی مواجه بشوید یا تنظیمات کامپیوتر تان بهم بخورد ، باید بتوانید خودتان شبکه را تنظیم کنید .
کلا بد نیست مفاهیم و اصول راه اندازی یک شبکه کامپیوتری را بدانید تا به هنگام ضرورت خودتان بتوانید دست به کار شوید .
به طور کلی کار هایی که باید انجام دهید تا یک شبکه (( مرده)) را ((زنده)) کنید و به بهره برداری از ان بپر دازید ، از این قرار است :
نام گذاری کامپیوتر
دادن آدرس IP
به اشتراک گذاشتن فایل ها
به اشتراک گذاشتن چاپگر
انجام تنظیمات امنیتی
به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت

نام گذاری کامپیوتر:
بعد از نصب سخت افزار های مورد نیاز برای راه اندازی شبکه ، نیاز به نوبت به نصب نرم افزار های آن می رسد.
در اولین قدم باید برای تکتک کامپیوتر های موجود در شبکه خود اسمی منحصر به فرد و غیر تکراری انتخاب کنید .
علاوه بر اسم کامپیوتر اسم گروه کاری یا WORK GROUP هم مهم است . تمام کامپیوتر های یک شبکه باید عضو یک گروه کاری باشند .


ویندوز اکس پی :
برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز اکس پی این مراحل را دنبال کنید :
1-پنجره control panel را باز کنید
2-اگر حالت نمایش آیکون ها به صورت کلاسیک نیست روی لینک classic new کلیک کنید .در این حالت بر نامه system را اجرا کنید .
3-در کادر محاوره ظاهر شده صفحه computer name را انتخاب کنید
4-همان طور که ملا حظه می کنید کامپیوتر یک اسم کامل دارد و یک گروه کاری . روی دکمه chang کلیک کنید تا کادر محاوره بعدی ظاهر شود .
5-در کادر اول اسمی را تایپ کنید که می خواهید به کامپیوتر تان اختصاص دهید . این اسم هر چیزی می تواند باشد ، فقط نباید تکراری باشد . مثلا اسم کامپیونر اول را pc 1 بگذارید .
6-در کادر دوم اسمی را که می خواهید به گروه کاری خود اختصاص دهید وارد کنید .مثلا My office یا My Home یا هر چیز دیگر . حتی خود Work Group هم بد نیست .
7- در پایان OK و دوباره OK را بزنید . اگر ویندوز خواست ری استارت کند قبول کنید .
ویندوز 98
برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز 98 این مراحل را دنبال کنید:
1-با کلیک راست روی آیکون Network Neighborhood روی دسکتاپ گزینه ، properties را انتخاب کنید .
2-در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه identification بروید .
3-در کادر اول ، اسم کامپیوتر و در کادر دوم اسم گروه کاری مورد نظر را بنویسید . بعد از تنظیم نام برای تک تک کامپیوتر ها و گذاشتن یک اسم برای کروه کاری تمام آنها ، کامپیوتر ها را دارای هویت کرده و در یک گروه جای داده اید . حالا نوبت به دادن آدرس IP میرسد .

آدرس IP
آدرس IP نشانی هر کامپیوتر در شبکه است . کامپیوتر از طریق این نشانی است که یکدیگر را در شبکه پیدا می کنند .
در هر شبکه آدرس IP هر کامپیوتر باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشد .
در باره IP و آدرس دهی از این طریق ، زیاذ میتوان صحبت کرد ، اما از آنجا که در این مقاله قصد پرداختن به تئوری را نداریم بلا فاصله دست به کار می شویم . فقط ذکر این نکته را زروری میدانیم که آدرس IP در واقع یک شماره چهار قسمتی است . هر قسمت عددی از 0 تا 255 است که با علامت نقطه از قسمت بعدی جدا می شود .
مثلا 192.168.0.1 یک آدرس IP است . مفهوم دیگر Subnet Mask است ، که توضیح آن هم از حوصله این مقاله خارج است . فقط این را قبول کنید که در یک شبکه کوچک ، subnet mask را به صورت 255.255.255.0 تایین می کنیم .
در یک شبکه کوچک ، برای تمام کامپیوتر ها سه قسمت اول آدرس IP را یکسان می گیریم و فقط قسمت چهارم را برای هر کامپیوتر عدد متفاوتی را در نظر می گیریم .
مثلا در کامپیوتر اول آدرس 192.168.0.1 و برای کامپیوتر دوم آدرس 192.168.0.2 را می نویسیم و به همین ترتیب ذر بقیه کامپیوتر ها قسمت چهارم آدرس IP را عدد متفاوتی را می دهیم .

منبع از: مجله شبکه شماره پنجاهم
و سایت: mcs-8051

سولات مکرر

ویروس بلاستر : بعد از مدتی که به شبکه متصل میشوم پیغامی بر روی صفحه ظاهر شده و بعد از یک دقیقه کامپیوتر خاموش میشود
جواب : برای راهنمایی به قسمت اخطارهای امنیتی مراجعه فرمایید 

سرعت ارتباط پایین : با اینکه از شماره های (971xxxx) برای ارتباط استفاده میکنم ولی سرعت ارتباط مودم بسیار پایین است حداکثر 24000 !!

جواب :  مهمترین عامل میتواند نوع و کیفیت خطوط مخابراتی باشد که میتوان به استفاده  مخابرات از سیستمهای PCM  در واگذاری خطوط تلفن به مشترکین خود اشاره کرد که مهمترین عامل افت سرعت ارتباط با شبکه میباشد . همچنین قراردادن خط تلفن در معرض میدان مغناطیسی مثل ترانس تجهیزات  روشنایی در افت کیفیت موثر در صرتیکه مشکل برای مدت طولانی ادامه داشت برای بررسی بیشتر میتوانید با مرکز مخابراتی خود تماس بگیرید.


اختلال در شبکه : شبکه مرکزی در مواقعی که ارتباط درشبکه دچار اختلال میشود چه تعهدی نسبت به مشترکین خود دارد؟

جواب : شبکه مرکزی همیشه خود را به رعایت حقوق مشترکین متعهد میداند و علی رغم  اینکه بیش از نود درصد مشکلات شبکه در ارتباط با شرکت دیتا (مخابرات )میباشد و شبکه مرکزی در راستای هدف خود که همانا رعایت حقوق مشترکین و جلب اعتماد آنها  میباشد به کاربرانی که دارای اشتراک نامحدود میباشند به ازای هر روزاختلال در شبکه  3 روز به اشتراک انها اضافه مینماید.



قطعی مکرر ارتباط : هنگام ارتباط با شبکه در فواصل کوتاه ارتباط قطع میگردد!

جواب : در صورتیکه این مشکل بلافاصله بعد از نصب مجدد سیستم عامل ویا راه انداز مودم اتفاق میافتد ممکن است به علت استفاده نکردن از راه انداز اصلی مودم باشد سعی کنید مودم را دوباره و با استفاده از راه انداز مخصوص همان نوع نصب نمایید.
- در صورتیکه که باز هم مشکل باقی بود سعی کنید سرعت مودم را کاهش دهید مثلا 38400 یا 57600
- این مورد میتواند از نویز خط تلفن و یا  نوع مودم باشد سعی کنید از  فرد متخصص کمک بگیرید
- با مرکز پشتیبانی شبکه تماس حاصل فرمایید.


سرعت اینترنت : سرعت اتصال به شبکه تا چه اندازه برای داشتن کیفیتی مطلوب در استفاده از اینترنت موثر است؟
جواب : سرعت بالای اتصال مثلا بیشتر از 40 کیلوبیت در خطوط دیجیتال E1 و 33.600 در خطوط آنالوگ برای داشتن کیفیتی مناسب لازم است اما کافی نیست، برای اینکه ارتباطی با کیفیت بالا داشته باشید باید ISP  طرف قرارداد شما به میزان کافی پهنای باند  در اختیار داشته باشد. این امر میتواند در هنگام دریافت فایل از اینترنت و یا استفاده از پروتکلهای مختلف مانند  FTP و یا HTTP نمایانگر شود. توجه داشته باشید در حال حاضر میزان کیفیت اینترنت یک سرویس دهنده  (ISP) خوب با مقایسه با سایر سرویس دهندگان در آن شهرستان مشخص میشود نه با میزان انتظار ما، زیرا انتظار یک مشترک بر حسب نیاز اوست که مسلما بسیار متغییر است  اما کیفیت سرویس یک ISP با زیرساختها و بسترهای مخابراتی ارتباط مستقیم دارد که متاسفانه بسیار محدود است .

Proxy : مدتی است که علی رغم اینکه با سرعت مناسبی با شبکه ارتباط برقرار میکنم دسترسی به سایتها بسیار کند میباشد و در اغلب مواقع پیغام The page cannot be displayed را دریافت میکنم.
جواب : موارد متعددی میتواند باعث این امر باشد. موارد زیر میتواند در پیدا کردن علت موضوع موثر باشد:
- در صورتیکه بر روی سیستم خود تنظیماتی از قبیل  پروکسی  Proxy انجام داده اید آنرا غیر فعال نمایید .
- اگربر روی سیستم خود نرم افزار فایرول نصب کرده اید آنرا برای مدتی غیر فعال نموده و در صورتیکه مشکل رفع شد سعی کنید تنظیمات فایروال را مجددا و با دقت انجام دهید.
و اگر مشکل همچنان باقی بود با واحد پشتیبانی شبکه تماس حاصل فرمایید.


چگونه می توان از شر پنجره Dial up Connection که خود به خود و مدام ظاهر می شود، خلاص شد؟

این پنجره وقتی ظاهر می شود که یک یا چند برنامه قصد اتصال به اینترنت را داشته باشند.
بنابراین حتما برنامه های خود را چک کنید و مطمئن شوید که  هیچ گزینه ای فعالی که در آنها درخواست اتصال به اینترنت به طور خودکار مثلا  به روزکردن وجود ندارد.
همچنین در برنامه Internet Explorer مطمئن شوید که در منوی Tools گزینه Internet Option قسمت Connection گزینه NeverDail Aconnection انتخاب شده است.


خطاهای هنگام اتصال به اینترنت

برای کنترل مانده حساب سیستم شما بعضی از کارتهای KCN را قبول نمیکند مثلا مینویسد کلمه عبور اشتباه است در حالیکه دقیقا مانند روی کارت قید می شود.

جواب : ممکن است اشتراک کارت شما تمام شده باشد میتوانید برای اطمینان با واحد خدمات  3282930 و 3282931 تماس بگیرید کارتهایی که اشتراک آنها به اتمام میرسد بعد از مدتی از بانک اطلاعاتی شبکه حذف میشوند .

خطای 691 (error 691): چندین بار سعی کرده ام که با شبکه تماس بگیرم ولی خطای شماره 691 را دریافت میکنم !
جواب : دو عامل مهم میتواند باعث بروز این خطا شود اول اینکه ممکن است کلمه رمز (Password) خود را اشتباه وارد کرده باشید در این حالت در صورتیکه Connection خود را در حالت Save password قرار داده اید آنرا غیر فعال نموده و مجددا کلمه رمز را با دقت و با حروف کوچک  وارد کنید.
علت دوم نیز میتواند تمام شدن مدت اشتراک شما باشد برای اطمینان با شماره واحد پشتیبانی که بر روی کارت وجود دارد تماس بگیرید.
توجه داشته باشید در مواقع زیادی وجود یک گوشی تلفن بی سیم نیز میتواند عامل بروز چنین خطایی باشد.


خطای 680 (error 680): چندین بار سعی کرده ام که با شبکه تماس بگیرم ولی خطای شماره 680 را دریافت میکنم !

جواب : مهمترین عامل بروز خطای 680 عدم ارتباط صحیح خط تلفن با دستگاه مودم شما میباشد که میتواند به علت استفاده از کابل ارتباطی نامناسب باشد و نیز  کابل را حتما باید به  پورت Line در پشت مودم وصل کنید.

خطای 678 : در هنگام ارتباط با شبکه خطای 678 را دریافت میکنم
جواب : در صورتیکه از شماره های 971xxxx  برای ارتباط استفاده میکنید این خطا میتواند به علت  کیفیت پایین خطوط تلفن و وجود نویز در مسیر و یا عدم سازگاری مودم شما با خطوط مخابراتی میباشد
- پیشنهاد میشود کامییوتر خود را به مدت چند دقیفه خاموش کرده و ارتباط جریان برق منتهی به کامپیوتر را به طور کامل قطع نمایید ( در صورتی که از مودم External استفاده میکنید خاموش کردن مودم به مدت چند ثانیه کافی است ) . در صورتیکه مشکل همچنان وجود داشت قسمت Enable hardware flow Control را در MyConnection  => Properties => General => Configure غیر فعال نمایید. در صورتیکه همچنان به مدت طولانی با بروز خطای فوق مواجه شدید با مرکز مخابراطی خود تماس بگیرید. (برای رفع این مشکل تعویض مودم نیز موثر میباشد.)
*در صورتیکه از شماره های آنالوگ شبکه  برای ارتباط استفاده میکنید (32xxxxx) و  خطای 678 را دریافت میکنید با قسمت پشتیبانی شبکه تماس بگیرید.



خطای 630 : در هنگام ارتباط با شبکه خطای 630 را دریافت میکنم .
جواب : اگر برای اولین بار است بعد از نصب مجدد سیستم عامل ویندوز و یا راه انداز مودم با شبکه ارتباط برقرار میکنید  سعی نمایید راه انداز(driver) مودم خود را مجددا و با دقت نصب نمایید.

در صورتیکه قبل از بروز این خطا بدون اینکه هیچ تغییری در سیستم خود داده باشید(مثلا نصب مجدد راه انداز مودم) توانسته اید با شبکه  ارتباط برقرارکنید کامپیوتر خود را  به مدت 1-2 دقیقه خاموش کرده و مجددا به شبکه متصل شوید 


خطای 629 : در هنگام ارتباط با شبکه خطای 629 را دریافت میکنم .

جواب :مهمترین عامل بروز  این خطا  کیفیت پایین خطوط تلفن و وجود نویز در مسیر میباشد. در مواردی هم میتواند به علت عدم پشتیبانی مودم از سرعت تنظیم شده باشد. سعی کنید مودم را بر روی سرعت پایین تری تنظیم نمایید مثلا 38400 یا 57600
- استفاده از یک خط تلفن دیگر و یا (استفاده ازکامپیوتری دیگر ) در تشخیص علت خطا میتواند موثر باشد.
برای به حداقل رساندن بروز چنین خطاهایی سعی کنید حتی الامکان در کابل کشی تلفن داخل ساختمان سیم تلفن را از مسیرهایی که کابل برق وجود دارد عبور ندهید و نیز از کابل مخصوص تلفن و بصورت یک پارچه استفاده کنید.
- خاموش کردن کامپیوتر و قطع کامل برق به مدت 2-3 دقیقه (در مواقعی که مودم داخلی ) و یا خاموش کردن مودم خارجی (External) در رفع این مشکل میتواند موثر باشد.
 

ایجاد پسورد برای پوشه های خود

نویسنده: مهدی معاضدی

آیا شما به طور مشترک از یک کامپیوتر استفاده می کنید و می خواهید پوشه هایتان امنیت بیشتری داشته باشند؟
برای ایجاد پس وردی که از پوشه ها محافظت می کند دو روش وجود دارد.
روش اول:اگر شما برای نام کاربری خود پس ورد دارید می توانید از این پس ورد برای محافظت از پوشه های خود استفاده کنید. اما در غیر این صورت روش زیر را دنبال کنید: روی پوشه ای که می خواهید محرمانه بماند راست کلیک کرده و گزینه ی Properties را انتخاب کنید (یا کلید های Alt و دابل کلیک را به طور همزمان فشار دهید.) سپس روی کلید sharing کلید کرده و گزینه «Make this folder private »را تیک دار کنید . و در آخر کلید Apply را بزنید. اگر شما برای نام کاربری خود پس وردی نداشته باشید، کاردی ظاهر می شود که از شما سوال می کند آیا می خواهید پس وردی بسازید ؟ اگر می خواهید پوشه را محرمانه کنید باید حتما” این کار را انجام دهید بنابراین روی گزینه yes کلیک کنید . از این پس برای ورود به دسک تاپ کامپیوتر و استفاده از آن باید از پس وردتان استفاده کنید.
پس از کلیک گزینه yes باید پس ورد خود را تایپ کنید و سپس آنها را تصدیق کنید. سپس روی دکمه «create pass word » کلیک کنید و در آخر پنجره پس ورد را ببندید.
در آخر کلید ok پنجره propertiest را بزنید. اکنون هر کسیکه وارد سیستم شما شود
نمی تواند بدون اطلاع از پس ورد شما به آن فایل دسترسی پیدا کنید .
روش دوم: اگر پوشه مورد نظر به صورت zip یا فشرده است شما می توانید یک پسورد منحصر به فرد به آن بدهید.
فقط کافیست روی پوشه زیپ شده دابل کلیک کنید و وقتی پوشه باز شد از منوی بالا گزینه file رفته روی گزنیه «Add a password » کلیک کنید.
و سپس پس ورد خودرا در پنجره ظاهر شده تایپ کنید.اکنون شما تنها کسی هستید که به فایل های این پوشه دسترسی دارید. پوشه باز می شود و فایل ها نیز دیده می شوند اما شما تنها کسی هستید که می توانید به فایل ها دسترسی داشته باشید.

ویروس I LOVE YOU

پنج سال پس از آن که ویروس "I love you" قربانیان زیادی در سطح جهان گرفت، یک ویروس نویس دیگر سعی کرده است که از همان روش برای فریب کاربران استفاده کند.شرکت ضدویروس Sophos دیروز اعلام کرد که این کرم جدید اینترنتی Assiral نام دارد. این ویروس همانند نمونه قبلی از طریق یک ایمیل با موضوع "lov ya" خود را منتشر می کند و کاربران را با این روش قانع می کند تا فایل الحاقی همراه ایمیل را باز کنند.گراهام کلولی - مشاور ارشد Sophos - می گوید:“ این کرم از یک حقه قدیمی استفاده می کند و سعی می کند تا کاربران را قانع کند که یک نامه رمانتیک دریافت کرده اند. حدود 5 سال از انجام این کار توسط کرم مشهور Love Bug می گذرد. در آن زمان میلیونها کاربر ویندوز در سراسر دنیا فریب خوردند اما به نظر نمی رسد Assiral تا این حد مؤثر باشد.“
نمونه ایمیل Assiral به شکل زیر است:
Subject:
Re: LOV YA!
 
Body:
Kindly read and reply to my LOVE LETTER in the attachments :-)
 
Attachment title:
LOVE_LETTER.TXT.exe
Attachment body:
Greetz from LARISSA.B!
I will survive,
In this moment in time.
You computer will crash,
So, you will be mine.
I never crash,
I never fail.
So, in this moment in time,
I will surive...
-LARISSA AUTHOR - 5-15-05
 
اگر فایل الحاقی همراه ایمیل باز شود، کرم مزبور یک صفحه وب روی Geocities را باز می کند و سپس سعی می کند خود را به نشانی های موجود در Outlook address book قربانی ارسال کند. شما می توانید راهنمایی امنیتی Sophos درباره این ویروس را در سایت این شرکت مشاهده کنید.